Yapma Savaş Başkan..!

Yapma Savaş Başkan..! Yapma Savaş Başkan..!
A- A+
Reklam

Sevgili okurlar; 1995 yılından bu yana Boluspor’u ve orada yaşanan gelişmeleri, yaşanan kongre süreçlerini elimden geldiğince yakından takip eden bazen de kendisini yapılan kulislerin içinde bulan sıradan bir gazeteci olarak en önemlisi de koyu bir Boluspor taraftarı olarak bugün yapılacak kongre öncesi Başkanımız Savaş Abak’ı uyarmak istiyorum. Çünkü bu benim vicdani, insani ve en önemlisi de çok samimi olmamıza karşılık o mütevazi, vefakar, saf Bolu ve Boluspor sevdalısı gönlü güzel Savaş Başkana karşılık dostani sorumluluğumdur.

Evet Savaş Başkan’ın kendi ifadesiyle “Enayiler” olarak kapısına kilit vurulma aşamasında aldıkları Kulübü alınlarının akıyla ve akıl almaz bir fedakarlıkla bugünlere götürdüler. İnanın olmayınca konuşmak kolay olur ya ben de yok diye demiyorum olsa ben vermezdim böyle bir parayı cebimden. Niye vereyim?

Hesaplar ortada. Alınan ve satılanlar ortada. Akıl almaz paralar havalarda uçuşmuş. Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat’ın döneminde alınan futbolculara bakın. Şimdi hangi liglerde ne yapıyorlar. Bizden sonra hangi liglerdeki takımlara transfer olmuşlar. Eder ve değer meselesi! 

Necip Çarıkçı bu Kulübü yıllarca babasının çiftliği gibi yönetmiş. Almış da almış, satmış da satmış. Hesap verme? Yok! Neden son kongrede Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sihirli eli değdi ve pürü pak her şey aklanıverdi. Sakın yanlış anlaşılması ben zimmete para geçirdiler demiyorum, hesap vermediler diyorum. Böyle bir iddiada bulunmam, iftirayı da sevmem. Ama harcanan onlarca milyon karşılığın verilen hesap yok.

Evet gelelim o kongreye. Yine Savaş Abak ismi gündemde ne diyor Başkan; “Hesap verilsin.” Ama ortaya Tanju Özcan çıkıyor ve bir anda yanında Başkan Adayı Abdullah Abat ile kongre tertemiz halloluyor. Tanju Özcan’ın sağ kolu Rasim Özdemir kardeşim de Abat’ın sağ kolu oluveriyor birden. Ve başlanıyor “Her şey çok güzel olacak” sloganları atılmaya. Sonuç; kongre öncesi lig bitmeden Kulübü bırakıp giden bir Abdullah Abat. Sorumlu kimi gösteriyor? Kefili Tanju Özcan’ı.

Bitiyor mu kavga? Hayır sosyal medyadan karşılıklı yapılan iddialar ve racon kesmeler. Sahi nedir bu Adana’ya giden para konusu. İşte kavganın bence düğüm noktası da burası. İkili arasındaki sertleşen tartışmalarda can alıcı bir söz; “Sen açıkla, ben de açıklayacağım” Sonrası ortalık süt liman. Para kimin? Boluların. Peki Boluların parasıyla “Yalandan Efelik” yapanlar kim? Neyse boş verelim bu konuyu..!

Dün gördüğüm bir resim aslında beni bu yazıyı yazmaya yöneltti. Sebebi ise; benim de içlerinden biri olduğum taraftarlar gruplarımız ellerinde pankart dün Savaş Başkana desteğe gitmişler. Eyvallah güzel hareket ama eksik. 

Sevgili renktaşlarım Savaş Başkan resmi olarak aday değil ki neyin desteği bu? Ben hiçbir yerde duymadım veya okumadım aday olduğunu. Bence gitmeniz gereken yer bu Kulübün doğal Başkanı Tanju Özcan’ın makamı olmalıydı ve O’na Savaş Başkanın devam etmesi için destek olmasını istemeliydiniz. Tabi bu desteğin lafla değil icraatla olması gerektiğinin de garantisini alarak. Mesela kongre öncesi verilecek bir kaynak, yapılacak bir bağış gibi.

Ama yapmadınız. Neden? Bakın herkes ne kadar rahat. Kimse ne olacak bu Boluspor’un hali demiyor. Çünkü Savaş Başkan var. Çünkü kongre süreci yanlış yönetildi. Savaş Başkan aday olmayacak, Boluspor’un geleceği ne olacak diye en ufak bir tartışma yaşanmadı. Sanki Savaş Başkan dünden razı imiş gibi bir ortamla kongreye gidiyoruz. 

Bence yapma Savaş Başkanım. Bence hak ettiğin, vermemiz gereken destek bu değil. Senin ve arkadaşlarının omuzlarına bu yükü yüklemekle her şey bitmiyor. Bence dur, bir daha düşün. Tamam taraftarlar arkanda ama Bolu ne kadar arkanda? Belki de 46 yıllık yaşamın boyunca yapmadığın bir şeyi yaptın ve cebimden şu kadar para harcadım dedin. Seni tanıyanlar bilir ki bunu senin söylemen o kadar zordur ki bunu bile yaptın. Peki etkisi. Biz ne yaptık. 

Şehrin Belediye Başkanı, Şehrin Milletvekilleri, Şehrin Siyasileri, Şehrin STK Başkanları velhasıl şehrin dinamikleri ne yaptı peki bu süreçte. Kocaman bir hiç. O yüzden diyorum ki Savaş Başkanım; kongre süreci yanlış yönetildi ve yine büyük bir fedakarlık içine giriyorsun. Yapma..! Sensiz olur mu? Asla olmaz ama biz seni hak etmiyoruz..!

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler